Din punct de vedere astronomic 2020 se remarcă prin şase eclipse (patru de Lună şi două de Soare), potrivit NASA, în mod normal producându-se patru eclipse într-un an. Următoarele două eclipse de Lună tot prin penumbră se produc la 5 iulie, respectiv la 30 noiembrie şi vor putea fi observate, astfel: cea din iulie din sud-vestul Europei, din Africa şi de pe cele două continente americane iar cea din noiembrie din Asia, din Australia, din Pacific şi de pe cele două continente americane.

În 2020 vom avea o eclipsă inelară de Soare pe 21 iunie, vizibilă din sud-estul Europei, din Asia, din nordul Australiei, din Africa, din Pacific şi din Oceanul Indian, şi o eclipsă totală de Soare pe 14 decembrie, vizibilă din sudul Africii, din sudul Americii de Sud, din Pacific, din Atlantic, din Oceanul Indian şi din Antarctica, potrivit site-ului timeanddate.com.

Cele patru evenimente astronomice care marchează începutul celor patru anotimpuri în 2020 se produc la: 20 martie 05 h 50 m – echinocţiul de primăvară, la 22 iunie 16 h 31 m – solstiţiul de vară, la 21 septembrie 00 h 44 m – echinocţiul de toamnă, la 21 decembrie 12 h 02 m – solstiţiul de iarnă, potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

În noaptea de 28/29 martie se trece la ora de vară de la Timpul Legal Român, ora 04.00 devine ora 03.00

Eclipsele Lunii au loc în timpul Lunilor pline și sunt asociate cu eliberare, în timp ce eclipsele Solare sunt cauzate de o Lună Nouă și generează oportunități. În astrologie, nodurile menționate mai sus (cel de Nord și cel de Sud), sunt cunoscute ca Nodurile Destinului. Nodul Sudic reprezintă viețile anterioare, iar cel Nordic îți expune destinul. Acestea pot fi variantele karmice de „înainte și după”, iar nodurile se vor afla tot timpul în zodii complet opuse. Dacă vrei să le vezi în harta astrologică a nașterii tale, să știi că aceste noduri au formă de potcoave așa că e foarte ușor să le distingi de restul elementelor.