Ce declară Ministrul de Interne, despre soarta lui Raed Arafat…!

0
499

Întrebat dacă a luat o decizie în privința secretarului de stat Raed Arafat, ministrul MAI, Marcela Vela, a declarat: La IGSU e un audit, care e prezent acolo, desfășoară activități și probabil săptămâna viitoare o să-mi prezinte o situație”.

(…) Eu ca și ministru am perceput că de-a lungul timpului acest departament a avut și părți mai bune și părți mai puțin bune – Apuseni, Colectiv, Caracal, Timișoara, în urma cărora au demisionat ministrul Radu Stroe, premierul Victor Ponta, ministrul Moga, dar la IGSU e o atmosferă pozitivă, un spectacol de imagine extraordinar, fără să încerce cineva să caute cauzele unor asemenea evenimente, fără a schimba neapărat un șef de departament”, a mai declarat ministrul. 

Vela a explicat că astfel de evenimente, din incompetența unora sau altora dintr-o structură, afectează întreaga țară. 

Dacă se întâmplă o dată, de două, trei, patru, cinci ori, ceva e putred în Danemarca și eu, care vreau să fie curățenie în acest minister, sunt interesat să caut orice element ca pentru viitor să nu se mai repete aceste evenimente nefaste pentru România”, a precizat Marcel Vela.

Ministrul a spus că a fost nemulțumit de modul în care s-a intervenit la Timișoara și a dispus verificarea tuturor firmelor care dețin sau comercializează produse de deratizare, iar măsurile nu se vor opri aici. El a adăugat că are nemulțumiri față de implicarea imediată și intervenția de la Constanța, în cazul navei care transporta oi și care s-a răsturnat.

Pe 13 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a mărturisit că a fost „răscolit” de înregistrarea intervenţiei de la Clubul Colectiv, apărută în spaţiul public, şi a precizat că aceasta trebuie analizată de cei care cercetează faptele petrecute atunci.

Întrebat dacă secretarul de stat Raed Arafat ar trebui să rămână în continuare în Guvern, preşedintele a spus că prim-ministrul Ludovic Orban şi echipa lui „vor face o analiză şi vor da un răspuns pe tema aceasta”.

(Jurnal)