După cum știți, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență ( DSU), secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a vizitat, joi, 23 septembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, după ce municipiul nostr,u a depăşit pragul de incidenţă de trei cazuri la mia de locuitori.

După cum ne spunea directorul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Dragoș Chivu, secretarul de stat a promis că va încerca să aducă la spitalul din Giurgiu personal medical suplimentar pentru secţia de Boli Infecțioase, ba chiar a sugerat că ar putea trimite aici o unitate mobilă de terapie intensivă.

Din păcate însă această unitate mobilă ar avea, la rândul ei, nevoie de personal medical specializat – ne spunea oarecum resemnat, directorul Dragoș Chivu.

Domnul Arafat ne-a cerut să încercăm să găsim o posibilitate de a mări numărul de paturi Covid. Pe lângă nevoia de personal medical i-am solicitat acestuia și medicamente pentru tratarea bolnavilor internați la noi, cu Covid – a mai precizat directorul Chivu.

Dumnealui a dorit să precizeze totodată că paturile Covid nu sunt aceleași cu cele de la Terapie Intensivă. Ele sunt paturi fixe, dotate diferit de cele de la secția de Terapie Intensivă unde sunt internați pacienții grav.

După vizita secretarului de stat noi încercăm acum să identificăm personal care ar putea lucra în spitalul nostru. Din păcate, lucrurile sunt din ce în ce mai grave, de la o zi la alta, județul nostru fiind ultimul din țară în ceea ce privește vaccinarea – a mai punctat directorul Spitalului de Urgență Giurgiu, Dragoș Chivu.

Vineri, 24 septembrie, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului din Municipiu se aflau, conform declarațiilor directorului Giurgiu, 47 de persoane, după ce, cu o noapte înainte, o persoană decedase .

(Jurnal)