Ce daruri au pregătit ”GRUPUL SUFLETIȘTILOR din UK”, copiilor din căsuțele subordonate DGASPC Giurgiu

0
292

De mai multe ori pe an ”Grupul sufletiștilor din UK” (United Kingdom / Marea Britanie), un număr masiv de români aflați de mai multă vreme la muncă în Anglia, trimit periodic, pe tot parcursul anului, sume de bani către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copiilor – Giurgiu, în general cu o dedicație fixă: copiii din căsuțele instituționalizate, din Municipiu.

Unul dintre liderii acestui grup, Daniel Iordache, un giurgiuvean ce de fiecare dată când se întoarce în țară îi copleșește pe cei ce acuză probleme sociale, atât din Municipiu cât și din alte localități ale județului, cu sume de bani, obiecte vestimentare și multe, multe alimente, toate acestea datorate efortului și spiritului caritabil al prietenilor și colegilor săi, și-a făcut timp pentru un dialog telefonic.

„Grupul sufletiștilor din UK și Europa au un suflet mare și extrem de generos, având în vedere donațiile extrem de generoase și substanțiale pentru copii instituționalizați și bătrânii aflați în azile gestionate de DGASPC Giurgiu” – ne spunea Daniel Iordache.

”Oamenii minunați ai acestui grup au strâns deja peste 200 de milioane, bani ce au fost trimiși în țară, ca un cadou de sărbătorile de Paște, pentru a fi împărțiți căsuțelor de copii, din Municipiul Giurgiu, subordonate Direcției…”

O altă veste bună este aceea că deja am adunat împreună cu ceilalți membri ai grupului de sufletiști 25.000 de lire sterline ce vor fi alocați pentru construirea unei căsuțe pentru tineri. Un proiect al nostru de care v-am vorbit la ultima întâlnire a mea, la Giurgiu, cu dumneavoastră. Acești bani înseamnă cam jumătate din suma necesară ridicării acestei construcții. Asta ar însemna că la începutul anului viitor proiectul nostru ar putea fi finalizat. 

Iată de ce doresc ca efortul lor, al prietenilor mei de grup să fie răsplătit prin câteva gânduri bune și starea de mulțumire a celor cărora le sunt dedicate toate aceste daruri,  întrucât, de foarte mult timp acest grup al nostru, pe care îl reprezint, prin perseverență, efort, generozitate, timp alocat și multă, multă dăruire, organizează campanii de donații substanțiale.

În acest mod vrem să dovedim că distanța nu este o problemă, atunci când dorești să ajuți, să te implici și să dovedești că indiferent în ce colț de lume alegi să trăiești, poți rămâne conectat cu sufletul la nevoile celorlalți,  acordând un suport efectiv celor vitregiți de soartă.

Și planurile românilor din grupul sufletiștilor din UK, după cum aveam să aflăm, nu se opresc aici:

În luna august, așa cum am făcut în fiecare an, în ultimii cinci, doresc să organizez o ieșire cu cel puțin 50 de copii din căsuțele din Giurgiu, undeva la munte, la Zărnești. Banii pentru această ieșire au fost plătiți încă de anul trecut… Sper ca între timp situația să se mai relaxeze cât de cât și în țară și să ne bucurăm împreună cu copiii de această ieșire.   

Iată doar câteva din proiectele, din inițiativele pe care acești români minunați, cu dragoste de oameni, încearcă să le concretizeze permanent, în plan real, cu dorința de a face viața mai frumoasă celor din aceste centre, încercând totodată să îi facă să creadă, pe cei pe care îi sprijină de acolo, din afara granițelor, că există oameni cărora chiar le pasă de ei și de șansele lor în viitor.

La scurt timp după discuția noastră cu Daniel Iordache am primit la redacție un comunicat al DGASPC Giurgiu în care conducerea instituției își manifesta aprecierea față de gesturile caritabile ale acestui grup ce le este, așa cum recunoșteau, de multă vreme permanent alături.

(Florian Tincu)