În data de 04 ianuarie, la miezul nopții (ora 00.30), la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul bulgar C.R.V, în vârstă de 50 de ani, conducând un autocamion marca DAF.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, mai mulți saci din rafie care conțineau cantitatea totală de 1620 plase pentru pescuit de tip monofilament.

Cu privire la cele constatate, şoferul a declarat că transporta întreaga cantitate de marfă de la o fimă din Bulgaria pentru o firmă din România.

Bunurile, în valoare de aproximativ 324.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64, lit. k, din O.U.G. nr. 23/2008.

 

(Jurnal)