Ce conţin pachetele de 24 kg cu alimente distribuite categoriilor defavorizate

0
460

Pachetele de 24 kg cu alimente sunte destinate românilor cu venituri sub venitul minim garantat, adică persoanelor vizate de legea privind ajutorul social.

Pachetele de 24 kg cu alimente conţin 12 tipuri de produse neperisabile de bază, în următoarele cantităţi: 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, 800 de gr de paste făinoase, 4 l de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve cu carne de vită, 3 cu carne de porc și 5 cu pate de ficat de porc, două borcane de compot de fructe, un borcan cu gem de fructe și unul cu gem de fructe dietetic.

Pachetele de 24 kg cu alimente vor ajunge la beneficiari începând cu data de 1 noiembrie, astfel încât să le aibă înainte de Crăciun. Aproximativ 1,8 milioane de români vor beneficia de pachetul cu alimente neperisabile.

Pachetele sunt în totalitate finanțate cu bani europeni, prin vechiul program operațional destinat asistenței pentru persoanele defavorizate. Aceste alimente au fost licitate în anul 2017 și au fost încheiate contracte de furnizare în anul 2019.

Pachetele vor fi distribuite din centrele de depozitare puse la dispoziție de autoritățile locale.

„Pachetele cu alimente se vor distribui începând cu data de 1 noiembrie, ele fac parte dintr-un program pe care noi l-am implementat începând cu anul 2017. Sunt pachete cu produse alimentare, au 24 de kilograme greutatea. Pachetele sunt destinate celor care sunt cu veniturile sub venitul minim garantat, este vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social.

Avem peste 1,8 milioane de astfel de pachete pe care noi le distribuim o dată la şase luni și, desigur, odată cu finalizarea programului care va avea loc în luna ianuarie închidem un program ce a avut ca adresabilitate această categorie de beneficiari.

Am încercat ca distribuirea lor să aibă loc în lunile noiembrie și decembrie, pentru ca înainte de sărbători să poată să beneficieze de aceste pachete de produse alimentare”, a declarat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

Astfel, giurgiuvenii defavorizaţi vor primi, în perioada următoare, atât pachetele de 24 kg cu alimente, cât şi 250 de lei reprezentând a treia tranşă din Programul Sprijin pentru România.

Așteptăm informații și de la autoritățile locale privind data de începere a distribuiri acestor pachete de ajutor de la Uniunea Europeană.

(Jurnal)