Ce boli poți face în funcție de grupa sangvuină

0
299

Cele patru grupe de sânge se disting clar între ele prin prezența unor antigeni, substanțe care alertează sistemul imunitar atunci când organismul este atacat de o boală.

Studiile susțin că fiecare grupă de sânge are o predispoziție pentru anumite boli, de la banalele răceli, la boli cardiovasculare sau chiar cancer.

În funcție de caracteristicile hematologice ale fiecărei grupe de sânge, sistemul imunitar va acționa diferit asupra virusurilor, bacteriilor sau bolilor.

Grupa 0

Persoanele care dețin această grupă au un sistem imunitar foarte puternic, secreții bogate ale acizilor în stomac și, în general, trăiesc cel mai mult, aceasta fiind considerată cea mai bună grupă de sânge.

Bolile la sunt predispuse adeseori sunt cele digestive cauzate de hiperaciditate, artrite și afecțiunile tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv, scrie sfatulmedicului.ro. De asemenea, persoanele cu grupa 0 sunt mai predispuse la inflamații sau reacții alergice care pot declanșa dezechilibre ale imunității.

Grupa A

Sistemul imunitar al celor cu grupa sanguină A este foarte eficient împotriva infecțiilor de tip bacterian precum: otita, tuberculoza, infecția cu E.coli.

Însă aceste persoane sunt des afectate de probleme respiratorii precum astmul sau infecții ale sinusurilor, de aceea este recomandată evitarea produselor bogate în probiotice, întrucât acestea pot provoca inflamații ale tractului respirator.

Totodată, persoanele cu grupa de sânge A au un nivel mai mare de cortizol, hormonul stresului, de aceea este posibil să prezinte des stări de anxietate.

Grupa B

Persoanele cu această grupă sunt mult mai rezistente la infecțiile sau dezechilibrele digestive, astfel ca alimentația celor din această categorie este mai permisivă, fiind recomandate în special tipurile de carne cu valori proteice consistente: vită, pește și miel.

Cei care au grupa de sânge B și AB sunt cei mai predispuși la apariția bolilor de inima, întrucât aceștia prezintă o frecvența mai mare a inflamațiilor în organism, fapt asociat cu afecțiunile cardiace.

De asemenea, cei care au această grupă de sânge sunt predispuși la lupus sau scleroza multiplă, dar și la cancer ovarian.

Grupa AB

Este cea mai rară grupa sanguină și combină atât caracteristicile benefice, cât și punctele slabe ale tipurilor de sânge A și B și este cea mai vulnerabilă în fața bolilor.

Cei cu această grupă sunt predispusi la boli respiratorii, otite, paraziți intestinali, anemie, dar și la cancer și la boli cardiovasculare. Dacă aveți însă AB sunteți primitor universal de sânge.

(Jurnal)