restrictii-tonaj-75-toneDe la 1 iunie, a intrat în vigoare hotărârea de consiliu local nr. 173/12.05.2017 privind circulaţia autovehiculelor ce depăşesc masa totală maximă admisă de 7,5 tone. Pentru acestea, s-a instituit interdicţia intrării în municipiu, doar ca urmare a achitării unei taxe speciale, aprobate tot prin aceeaşi hotărâre de consiliu local.

„Interdicţia accesului în municipiu a camioanelor este semnalizată la toate intrările în oraş, modificarea de circulaţie a fost mediatizată şi, în plus, la fiecare supermarket din municipiu, dar şi către toţi transportatorii, au fost transmise înştiinţări cu privire la acest aspect, astfel că motivaţia invocată de unii că nu au ştiut de modificare nu mai stă în picioare”, declara, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, directorul adjunct al Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu, Mihăiţă Penciu.

În privinţa competenţelor de control şi sancţiuni pe baza acestei hotărâri de consiliu, acestea sunt apanajul poliţiştilor locali care, în cele două săptămâni de când hotărârea a intrat în vigoare, au aplicat patru amenzi, în valoare totală de patru mii de lei.

„S-au dat valorile minime ale amenzii, de câte o mie de lei, în condiţiile în care valorile sunt cuprinse între o mie şi cinci mii de lei. Dar, în condiţiile în care se persistă în încălcarea legii, se poate ajunge să se aplice şi cuantumul maxim al sancţiunii”, ne mai spunea Mihăiţă Penciu.

Cei patru transportatori sancţionaţi sunt din Giurgiu (doi) şi din Bucureşti (alţi doi, dar şoferii au domiciliul în comuna Joiţa).

Pentru plata taxei speciale de liberă trecere pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, Primăria a delegat încasarea taxelor către benzinăriile Petrom şi OMV, care au şi posibilitatea emiterii permisului de liber acces.

Cei care, totuşi, nu vor să achite taxele pentru elibe-rarea permisului de liber acces au la dispoziţie următoarele rute ocolitoare: Str. Gloriei; Drumul Serei (Drumul de Centură adiacent Penitenciarului Giurgiu); Şos. Ghizdarului; Şos. Alexandriei, Drumul P1-P2; Str. Aleea Plantelor, Str. Unirii, Şos. 1 Decembrie 1918 (segmentul intrare în municipiu dinspre Vamă până la intersec?ia cu Şoseaua Prieteniei); Şos. Prieteniei .

 (Jurnal)