Marți, 31 martie, a avut loc sedința extraordinară de îndată a Consiliului Local Giurgiu . O ședință  desfășurată   on-line, având în  vedere contextul în care ne aflăm, al epidemiei cu COVID-19.

Ordinea de zi  a cuprins  două proiecte de hotărâre , ce au  fost aprobate cu unanimitate ( 20 de voturi ”pentru”).

Primul proiect a constat în  oferirea de ajutoare  materiale  pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu, ,necesare combaterii   și prevenirii   răspindiri virulului  COVID 19.

Proiectul de Hotărâre cu numărul doi  s-a referit la nominalizarea a trei  consilieri  locali care vor fi membrii titulari  si  a  trei  consilieri locali  care vor fi membri de rezerva în comisia pentru  analiza ofertelor depuse în cadrul  procedurii  de contractare și garantare a unui credit  în  valoare de 110.300 (o suta zece mii  trei sute de mii ) lei ,  pentru asigurarea refinanțării  unor proiecte ce beneficiează de fonduri externe nerambursabile , post aderare,  de la  Uniunea Europeană în vederea  realizării de investiții publice  de interes local . Acest proiect a trecut cu un număr de 19 voturi pentru și  un vot împotrivă.

Înainte de a finaliza ședința , primarul Nicolae Barbu, a  explicat faptul că a fost nevoie de aceste hotărâri ,  având în vedere situația de urgență în care ne aflăm și că  în acest context Primăria Giurgiu a achiziționat 1.000 de combinezoane  de protecție pentru  personalul care  deservește activitățile  Primariei.

 Dar din  această cantitate ,    am dat   și Jandarmeriei Giurgiu, având în vedere că aveau nevoie urgentă în acțiunile  pe care le intreprind , oferind  fiecărui  jandarm, totodată și  o cantitate importantă  de  dezinfectant.  Este necesar să asigurîm celor ce acționează în prima linie ,  mijloacele necesare  să poată   își facă  datoria așa cum trebuie în   regim de siguranță  maximă  – a mai precizat primarul Barbu.

 Cel de-al doilea proiect  aprobat astăzi – a mai precizat primarul Nicolae Barbu, este necesar pentru a demara procedurile de  achiziție a unui credit  pentru finanțarea –cofinațarea și susținerea ,  exclusive,  a proiectelor europene , fiind o procedură mult mai rapidă .  Chiar dacă suntem într-o perioadă de criză investițiile trebuie să meargă în continuare , oamenii trebuie să lucreze pentru a-și întreține familiile și a aduce bani acasă … Nu putem să închidem totul  în Municipiul Giurgiu – a mai spus Nicolae BARBU.

(Jurnal)