Ce au găsit polițiștii de frontieră giurgiuveni, într-un autocar oprit pe raza comunei Daia

0
706

1.600 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, estimate la 145.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

În cursul  nopții de 14 spre 15 septembrie, polițiștii de frontieră giurgiuveni au derulat o acțiune în sistem integrat, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu, ocazie cu care, au oprit pentru control, pe raza comunei Daia  din județul Giurgiu, un autocar care transporta persoane în regim internațional.

  Astfel, printre bagajele pasagerilor, au fost descoperite mai multe pungi de culoare neagră și gri care conțineau bunuri, inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Procedând la inventarierea acestora, a rezultat o cantitate de 1.124 de produse, constând în parfumuri, articole vestimentare precum și încălțăminte tip sport. La cercetări,  s-a stabilit faptul că bunurile aparțineau unui cetățean român, în vârstă de 22 de ani, pasager al autocarului.

Tânărul a declarat autorităților faptul că a achiziționat toate aceste bunuri din Turcia și intenționa să le comercializeze pe teritoriul României.

Tot astăzi, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controale specifice asupra a două autocare, care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

 Colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor 473 de bunuri, constând în articole vestimentare, încălțăminte tip sport și  parfumuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că bunurile aparțineau unor cetățeni turci, în vârstă de 42, respectiv 43 de ani, pasageri ai autocarelor.

Toate produsele sus-menționate, estimate la  145.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, polițiștii de frontieră efectuează verificări  față de cele trei persoane menționate mai sus, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)