Doi tineri în vârstă de 28 ani și respectiv de 30 ani, ambii din comuna Comana, județul Giurgiu, sunt cercetați de polițiștii Secției nr. 1 de Poliție Rurală Călugăreni după ce au sustras flori din mai multe solarii de pe raza localității Adunații-Copăceni și le-au comercializat ulterior într-o piață de flori din municipiul București.

Joi, 5 martie a.c., polițiștii Postului de Poliție Adunații Copăceni au fost sesizați de trei persoane din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu cu privire la faptul că în noaptea de 04/05.03.2020, persoane necunoscute le-au secționat folia solariilor și au sustras circa 5.000 de fire și ghivece cu flori din diferite specii de sezon (zambile, narcise, mușcate) în valoare de aproximativ 7.000 lei.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Secției nr. 1 de Poliție Rurală Călugăreni a reieșit faptul că, în noaptea de 04/05.03.2020, doi tineri, în vârstă de 28 ani și respectiv de 30 ani, din comuna Comana, care au preocupări de achiziție directă de flori și revânzare, s-au deplasat cu autoturismul unuia dintre aceștia în localitatea Adunații-Copăceni și profitând de faptul că grădinile a trei săteni nu erau împrejmuite pe toate laturile au mers în zona solariilor și au sustras aproximativ 5000 de fire/ghivece cu flori.

De asemenea, polițiștii au continuat investigațiile atât la locul de domiciliu al celor doi tineri cât și la o piață de flori de pe raza municipiului București, unde familia unuia dintre tineri se ocupă, în calitate de producători agricoli și cu comercializarea de flori, în vederea stabilirii provenienței acestora, având în vedere că au fost constatate diferențe între stadiul de dezvoltare al florilor comercializate pe raza municipiului București și cele cultivate la domiciliu.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.