Ce au descoperit într-un autocar polițiștii de frontieră giurgiuveni

0
416

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, o cantitate considerabilă de bijuterii, din metal de culoare galbenă și albă, susceptibile a fi aur.

La data de 24.10.2022, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autocar, un cetățean turc, în vârstă de 47 de ani, care efectuează curse de transport internațional de persoane.

În urma controlului specific efectuat, colegii noştri au descoperit asupra unei pasagere, mai multe bijuterii din metal de culoare galbenă și albă, ce par a fi aur. La cercetări s-a stabilit faptul că femeia, în vârstă de 51 de ani, de cetățenie română, a achiziţionat aceste bunuri din Turcia, însă nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru acestea.

Bijuteriile, în cantitate totală de 249 de grame, estimate la o valoare de  62.250 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și expertizării.

În prezent, faţă de persoana sus-menţionată, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de ”contrabandă”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluţie legală prin unitatea de parchet”, precizează purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Dolj.

(Jurnal)