Joi, 5 august, în jurul orei 18.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni la controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia-România, au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai mulți saci de culoare neagră, ce conțineau bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, care ar putea aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al titularului de marcă.

Procedând la inventarierea acestora, au rezultat 86 de articole de încălțăminte tip sport, precum și 650 de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor polițiștii de frontieră au stabilit faptul că produsele respective aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 57 de ani, pasager al autocarului.

Bunurile, în valoare de aproximativ 83.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate la sediul STPF Giurgiu.

În prezent, față de  cetățeanul turc se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 (Jurnal)