61821889Cu o săptămână în urmă publicația noastră vă reda o știre care dovedea că lucrările elevilor la Evaluarea Națională și cele de la BAC încă mai sunt   măsluite. Era vorba despre cazul fiului unui primar care își falsificase lucrarea la examenul de Evaluare Națională, primind nota 10, deși el fusese în timpul celor 8 ani de școală de până atunci, un elev de 5 și 6. Evident că notele de la Evaluare au născut suspiciuni și totodată sesizări din partea celorlalți colegi ai acestuia. 

Iată că în urma unei anchete Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a primit sesizarea DNA care confirmă că niciuna dintre cele doua lucrari de la Evaluarea Nationala ale fiului primarului din Salcea nu-i apartin adolescentului, tezele fiind falsificate.

Elevul primeste astfel  nota 1 pentru fiecare lucrare si va fi redistribuit în functie de noua medie, precizeaza MENCS, conform news.ro.

„Am primit sesizarea procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Suceava care au confirmat faptul ca niciuna dintre cele doua lucrari de la Evaluarea Nationala ale fiului primarului din Salcea nu-i apartin adolescentului. In acest context, lucrarile vor fi notate cu 1”, a explicat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al MENCS, Mirabela Amarandei.

După notarea cu nota ”1” a ambelor lucrări va fi recalculată media de admitere în clasa a IX-a, iar elevul va fi redistribuit în funcție de noua medie. Așa că aviz amatorilor de falsificat lucrări , ce-i așteaptă decă vor încerca o astfel de modalitate…

(Jurnal)