Marți, 19 iulie, am luat le­gătura cu directorul Spita­lului Județean de Urgență Giurgiu, Dragoș CHIVU, pentru a afla care este situația, la această dată, a cazurilor de Coronavirus.

„În această dimineață, aveam 16 pacienți internați pe secția de infecțioase cu Covid 19. În medie sunt între 30 și 50% cazuri de pozitivare din totalul de recoltări de probe. Deci aproape jumătate se pozitivează… În consecință, numărul cazurilor crește de la o săptămână la alta – ne spunea directorul Spitalului.

Am luat măsura de a se purta mască în Spital Astfel portul măștii este obligatoriu pentru toată lumea în Spital. Am suspendat totodată vizitele aparținătorilor. Acestea sunt câteva din măsurile de prevenție luate pentru moment – menționa Dragoș Chivu.

Întrebat care este categoria de vârstă cea mai afectată directorul Spitalului ne-a spus: Cei afectați sunt de toate vârstele. Îmbucurător este faptul că nu avem copii. Majoritatea însă prezintă comorbidități, dar sunt cazuri medii. Deocamdată nu avem cazuri grave.

Directorul SJU Giurgiu mai preciza faptul că simptomatologia rămâne în cadrul manifestărilor virozelor de sezon, nefiind cazuri deosebite.


Menționăm că Directorul OMS Europa, Hans Kluge, avertizează că aproape trei milioane de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în Europa săptămâna trecută, ceea ce înseamnă aproape jumătate din numărul cazurilor raportate la nivel global. Numărul spitalizărilor s-a dublat în aceeași perioadă, iar cel al deceselor a ajuns la 3.000 pe săptămână.

(Jurnal)