Caz de infecție cu virusul West Nile la Letca Nouă, în județul Giurgiu!

0
260

Un caz de encefalită produs de infecția cu Virusul West Nile a fost depistat astăzi, la un locuitor din comuna Letca Nouă. Cetățeanul are vârsta de 64 de ani. El a fost internat pentru tratarea virusului, într-un spital din Capitală.

De precizat că Virusul West Nile (VWN) poate infecta oameni, păsări,  cai și alte mamifere, dar transmiterea se face numai prin înțepătura de țânțar.

Cum ne protejăm ?

Când există riscul unei infecții cu virusul West Nile, prevenția este cea mai bună alternativă. În primul rând evitarea înțepăturilor de țânțar și folosirea pe pielea expusă a substanțelor care resping insectele când suntem în aer liber. Chiar dacă ieșim afară pentru scurt timp, poate fi suficient pentru a fi înțepați de țânțari.

Intervalul dintre apusul si răsăritul soarelui este perioada de activitate maximă pentru majoritatea speciilor de țânțari. Este important să avem grijă să folosim substanțe care resping insectele si să purtăm o îmbrăcăminte adecvată  cu mâneci lungi. E bine  să evităm activitățile în aer liber, în acest interval.

Probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură de țănțar este redusă. Semnele de alarmă care impun prezentarea la medic sunt: febra ridicată însoțită de durere de cap intensă, vărsături, stare generală alterată și sensibilitate crescută la lumină.

(Jurnal)