Câțiva copii și tineri au înfrumusețat zidul cimitirului Smârda

0
340

În acest week-end, cu ajutorul voluntarilor a fost realizată pictura murală „Natura ne privește”, pe zidul de la Smârda. Pictura este realizată cu vopsea airlite, vopsea care reduce poluanții, purificând și curățând aerul!


Realizarea acesteia reprezintă dorința noastră, exprimată artistic, de a păstra apele cât mai curate și totodată, etapa finală a proiectului nostru, #ZeroPlasticeFantastic, care face parte din proiectul național Cu apele curate inițiat de Mai Mult Verde și Lidl Romania, susținut în plan local de Asociația Prietenii de lângă tine și Primăria municipiului Giurgiu.


Le mulțumim tuturor voluntarilor care ni s-au alăturat, artistei Liana Bădălău, celor de la ZidArt, precum și autorităților locale pentru sprijinul acordat.
Suntem bucuroși și încrezători că din ce în ce mai mulți giurgiuveni conștientizează problema poluării apelor și a mediului înconjurător și se imiplica activ în stoparea acesteia„. a declarat Mariana Mitroi, unul dintre inițiatorii acțiunilor derulate în municipiul Giurgiu.
Proiectul Zero plastic e fantastic a avut mai multe activități: campanii de informare și conștientizare derulate în trei unități școlare din municipiu – Colegiul Național Ion Maiorescu, Școala Gimnazială nr. 10 și Școala Gimnazală „Acad. Marin Voiculescu”, ateliere de fotovoice, expoziții și la final realizarea picturii murale „Natura ne privește”.