Câți angajați ai Prefecturii Giurgiu beneficiază de sporul „COVID 19”

0
606

Cu puține zile în urmă, scriam despre faptul că angajații bugetari – în special cei angrenați în interacțiuni directe cu publicul – primesc, prin ordonanță de urgență, un nou spor: Sporul COVID 19. Este vorba despre un supliment salarial de 30 de procente.

La vremea respectivă, subprefectul județului, Mirel Brăgaru, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Toți salariații din instituție primesc, fără discriminare, pentru că toți trag la aceeași căruță. Pentru acest motiv am încercat să dăm tuturor celor care s-au încadrat. Nu aș putea să vă spun, numeric, câți sunt, sau procentual. Și în principiu, ne-am gândit așa: relațiile cu publicul – sunt expuși; oamenii care lucrează la legalitate (apostile) – intră în contact cu oamenii; cei care merg în controale, la acțiuni comune cu alte instituții. Deci acesta a fost criteriul de selecție. Conform legii, doar prefectul și subprefectul nu beneficiază de aceste sporuri de COVID 19”.

Într-un răspuns transmis publicației noastre de către reprezentanții Instituției Prefectului Județului Giurgiu, referitor la aceste tipuri de sporuri, se precizează:

„Potrivit Ordonanței de urgență nr. 131/2020 privind reglementarea unor măsuri, art.5. alin.l, „personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanțare se asigură de la capitolul 51.01 ’’Autorități publice și acțiuni externe’’, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului”.

38 de angajați din cadrul Instituției Prefectului Județul Giurgiu beneficiază de acest spor de 30%, conform legii și pe principiul echitabilității, în condițiile în care desfășoară activități ce implică risc de infectare cu virusul SARS-CoV2 (exemplu: serviciile relațiile cu publicul, legalitate (apostile), controale, participarea la acțiuni comune cu alte instituții etc).

Alte sporuri acordate personalului Instituției Prefectului Județul Giurgiu, conform legislației în vigoare, sunt cele de antenă și de vechime în muncă”, se mai precizează în răspunsul celor de la Prefectură.

(Jurnal)