Câteva din promisiunile primarului Barbu pentru acest an: grădinițe noi, anvelopări, asfaltări și reabilitarea iluminatului public …

0
390

În conferința de presă de miercuri , 14 februarie, primarul Municipiului , Nicolae Barbu, însoțit de responsabila cu accesarea proiectelor europene din Primăria Giurgiu, a declarat că a primit aviz favorabil pentru anveloparea a 40 de blocuri, dintre care 9  sunt  deja gata… La alte 6 blocuri primesc finanțare de aproximativ 100.000 euro/bloc – a mai spus primarul Barbu.

  De anveloparea sau eficiența energetică, așa cum mai este numit acest proiect, beneficiază și clădiri publice cum ar fi școlile generale nr. 4, 5, 8, liceele Vianu și liceul de Marină, dar și trei grădinițe. Valoarea anvelopării la aceste unități se ridică la 1 milion de euro.

   Primarul Nicolae Barbu a mai spus că în această primăvară va începe „marea asfaltare” ce cuprinde cartierele Ramadan, Cărămidarii Vechi și Noi, cu toate străzile adiacente : str. ”Videle” , ”Oltului”, Drumul „Popa Florea”.

O altă promisiune făcută de primul edil este cea vizând  înlocuirea tuturor lămpilor stradale, învechite, cu unele performanțe, cu leduri , care va reduce cosumul stradal de energie cu aproximativ 70%,  la care se alătura ridicarea unei noi grădinițe în  strada ”Negru Vodă”.

(Balaban Leonardo)