Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat în direct la Digi 24 despre sentinţa lui Dragnea că “a fost o execuţie ca în stilul anilor ’50”, fiind vizibil iritat de rezultatul alegerilor dar și de întrebările reporterului TV.

El a reproșat cetățenilor eșecul PSD la europarlamentare declarând lucruri ridicole de-a dreptul:   

“O să se bucure cei care au votat ieri (n.r. – duminică, 26 mai) şi probabil că oamenii care au primit pensiile mari o să le dea înapoi – că USR şi ceilalţi o să le ceară asta, cei care sunt agricultori o să dea înapoi subvenţiile, pensionarii la fel, salariaţii. Şi să le fie bine cu cei pe care i-au votat! Se vede foarte clar că există o execuţie a anilor ’50, au fost toţi achitaţi sau condamnaţi cu suspendare. Sigur, trebuia dat un exemplu. (…) Rămâneţi voi (jurnaliştii – n.r.) aici în ţară cu securiştii. Eu nu am văzut în viaţa mea niciun fel de justiţie independentă, în ultimii 10 ani de zile, pentru că o justiţie independentă funcţionează altfel, nu cu protocoale, nu cu echipe mixte, nu cu securişti care inventează denunţători. Pentru că n-o să găsiţi niciunde în Europa felul ăsta de a fi. Îi suntem alături. Să fie tare acolo unde va fi şi… ce mai putem să spunem altceva. Dacă o să putem să îl vizităm, o să îl vizităm, categoric o să îl vizităm”, a precizat Rădulescu.

Retorica sa a dezvăluit frustrarea sa cât și comportamentul deviant a o parte dintre cei ce ajung la guvernare, care cred din acel moment că ei sunt stăpânii acestei țări, creând impresia că măsuri precum majorarea pensiilor, salariilor medicilor etc. au fost făcute datorită mărinimiei lor, sugerând – așa cum a făcut-o parlamentarul social-democrat – că  banii care merg către populație din bugetul statului sunt de fapt banii lor. Evident deranjat de reacția românilor la alegerile de duminică, Mitralieră – cum a fost poreclit parlamentarul PSD – un personaj devenit sinistru, a vehiculat chiar ideea haosului social, declarând : ”De azi daţi în cap, violaţi, faceţi ce vreţi!”
O reacție total păguboasă pentru social-democrați, care la acest moment trebuie să găsească urgent o soluție de reconciliere în relația cu cetățenii României pentru a duce la bun sfârșit mandatul guvernării și nicidecum să mărească și mai mult  gradul de ostilitate al românilor, sentiment  manifestat și cu prilejul arestării președintelui Liviu Dragnea.

(Florian Tincu)