Cât îi costă căldura, în sistem centralizat, pe giurgiuveni, în această iarnă! Vezi în prima parte și în a doua parte a sezonului rece. Care sunt subvențiile acordate de Primărie…

0
268

În ultima ședința ordinară a Consiliului local Giurgiu, consilierii au votat   proiectele de hotărâre referitoare la aprobarea preţului local de facturare al energiei termice livrate populaţiei din Municipiul Giurgiu, prin sistem centralizat, furnizată de Uzina Termoelectrică Giurgiu, în scopul încălzirii şi preparării apei calde pentru perioada 15 — 31 octombrie 2022 și pentru sezonul de încălzire, 01 noiembrie 2022 – 31 martie 2023.

Astfel, pentru perioada 15-31 octombrie 2022, preţul local pentru energia termică produsă şi transportată în Municipiul Giurgiu, destinată populației, alimentată din rețeaua de transporteste în valoare de 775,92 lei/Gcal, inclusiv TVA.

 Energia termică produsă, transportată şi distribuită în Municipiul Giurgiu

destinată populaţiei alimentată din reţeaua de distribuţie, este de 1.017,20 lei/Gcal, inclusiv TVA. 

Ce subvenție acordă Primăria Giurgiu…

Pentru ca giurgiuvenii să suporte mai ușor costurile cu energia termică necesară încălzirii pe timp de iarnă, a fost aprobată de către Consiliul Local acordarea unei subvenţii din bugetul local, în sumă de 529,94 lei/Gcal, pentru energia termică furnizată din reţeaua de distribuţie şi 404,24 lei/Gcal, pentru energia termică furnizată din reţeaua de transport.

Astfel, prețul de facturare a energiei termice livrate populației care se alimentează din rețeaua de distribuție, prin sistem centralizat este în valoare de 487,26 lei/Gcal, inclusiv TVA, iar pentru consumatorii din rețeaua de transport, valoare de 371,68 lei/Gcal, inclusiv TVA.

Pentru perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023 preţul local pentru energia termică produsă şi transportată în Municipiul Giurgiu în valoare de 684,63 lei/Gcal, inclusiv TVA, destinată populaţiei alimentată din reţeaua de transport și pentru energia termică produsă, transportată şi distribuită în Municipiul Giurgiu de 897,53 lei/Gcal, inclusiv TVA, destinată populaţiei alimentată din reţeaua de distribuţie.

Subvenții…

Pentru această perioadă a fost aprobată acordarea unei subvenţii în valoare de 410,27 lei/Gcal, pentru energia termică furnizată din reţeaua de distribuţie şi 312,95 lei/Gcal, pentru energia termică furnizată din reţeaua de transport.

Preţul local de facturare a energiei termice livrate populaţiei care se alimentează din reţeaua de transport a Municipiului Giurgiu, prin sistem centralizat, în scopul încălzirii şi preparării apei calde, în valoare de 371,68 lei/Gcal, inclusiv TVA, și din reţeaua de distribuţie în valoare de 487,26 lei/Gcal, inclusiv TVA.

Procentual, valoarea subvenției acordate în acest an este de circa 52% pentru prima perioadă (15 octombrie – 31 octombrie 2022) și de 45% pentru a doua perioadă calendaristică de referință (1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023).

Așa cum notam într-o ediție anterioară a cotidianului, Uzina Termoelectrică Giurgiu, este deja pregătită pentru  furnizarea de agent termic în Municipiul Giurgiu, după cum ne spunea ing. Sorin Cepraga, directorul instituției, de la data anunțată în cadrul ședinței de Consiliu local.

(Jurnal)