AcasăActualitateCasa Tineretului - gata în următorii doi ani!

Casa Tineretului – gata în următorii doi ani!

Se pare că zilele scheletului de tristă amintire, lăsat în paragină și devenit, de-a lungul ultimelor trei decenii, locul preferat al consumatorilor de stupefiante sau al sinucigașilor, sunt numărate. După cum scria pe contul său de facebook primarul municipiului, Nicolae Barbu, în circa doi ani se va face recepția finală a noii clădiri.

Mult a fost (30 ani), puțin a mai rămas (1-2 ani ) până la recepția finală!

Acestea sunt schițe din proiectul tehnic, aproape finalizat, care urmărește renașterea Casei Tineretului.

Urmează să scoatem la licitație execuția lucrării, respectiv realizarea unui Centru Comunitar Integrat, de circa 3,4 milioane euro, bani europeni.

Un obiectiv de investiții care a fost pus în așteptare ani la rândul, va fi în sfârșit finalizat!

Cererea de finanțare cu titlul: „Facilități comunitare integrate pentru locuitorii din teritoriul SDL Giurgiu”, va fi depusă în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltarea locală sub responsabilitatea comunității.

Aceasta cuprinde două obiective de investiție și anume:

„Construirea/ modernizarea/ renovarea unui Centru Comunitar Integrat” (CCI) – cu destinație multifuncțională, care va găzdui diferite activități sociale, comunitare, educaționale, culturale, agrement și sport, etc. (e vorba de clădirea neterminată cunoscută sub numele de Casa Tineretului).

Amenajarea unui loc de joacă la care să aibă acces și copii din ZUM Rudari.

De asemenea în cadrul CCI vor fi amenajate și dotate două locuințe de urgență pentru copiii și femeile victime ale violenței domestice”, scria edilul municipiului.

Proiectul amintit va fi depus în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Giurgiu.

 

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
34 ° C
34 °
34 °
26 %
3.6kmh
23 %
lun
34 °
mar
35 °
mie
36 °
joi
39 °
vin
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!