Procurorii au pus sechestru pe mai multe imobile din ţară şi pe mai multe conturi bancare, unele din străinătate, în dosarul Petromservice, în care 12 persoane, printre care Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, au fost trimise în judecată pentru un prejudiciu de peste 80 de milioane de euro

Potrivit unor anunţuri postate astăzi, ANAF scoate la vânzare, la data de 28 septembrie a.c., mai multe bunuri ale Imobiliare Network 2002 SA Bucureşti, ale debitorului Sorin Ovidiu Vântu.   Imobilele sunt un teren intravilan în suprafaţă totală de 14.278 mp, situat în Sulina, un hotel şi un restaurant cu regim de înălţime P plus 3, suprafaţă construită la sol 2.046 mp, suprafaţă construită desfăşurată construită subsol 1.637 mp; un post trafo, suprafaţă construită la sol de 32 mp; împrejmuire cu lungimea de 124 ml şi înălţime de 2 metri.   Preţul de pornire a licitaţiei este de 4,36 milioane lei, la care se adaugă TVA.  

O altă licitaţie organizată tot la data de 28 septembrie priveşte „vânzarea mai multor bunuri imobile proprietate a debitorului Vântu Sorin Ovidiu, respectiv un teren intravilan în suprafaţă totală de 1.905 mp din care 1.543 mp curţi construcţii şi 362 mp arabil, situat in Loc. Mihăileşti, judeţ Giurgiu. Pe aceste teren este construită o clădire rezidenţială cu regim de Înălţime P+M, suprafaţă construită la sol 191 mp, suprafaţă construită desfăşurată 267 mp; şi o clădire anexă, suprafaţă construită la sol 47 mp, înălţime 2 m. Preţul de pornire al licitatiei este de 282.319 lei”.  

Cea de-a treia licitaţie, organizată tot la data de 28 septembrie, va avea loc însă în Tulcea, unde, pe un teren intravilan în suprafaţă de aproape 40.000 mp sunt construite Hotel Lebăda, u n restaurant, o popicărie, un bazin de înot, mai multe anexe.   Preţul de pornire în acest caz este de aproape 7,5 milioane lei, sumă la care se adaugă TVA.   

(Anna Lincă)