Prima librărie mobilă din România, fondată de Editura Humanitas a poposit în prima zi de weekend, în municipiul Giurgiu. Amenajată sub forma unei autorulote cu rafturi pline de cărţi de la cele mai importante edituri “Cartea pe roţi” are menirea de a trezi tinerilor, și nu numai, interesul pentru literatura, cultură și artă, astfel încât, plăcerea de a citi să se împregneze în memoria acestora de la cele mai mici vârste.

Tocmai de aceea, președintele interimar al Organizației Județene a Partidului Național Liberal Giurgiu, europarlamentarul, Dan Motreanu, sprijinit de colegii săi, a dorit să marcheze așa cum se cuvine, Ziua Națională a Lecturii, prin aducerea în orașul nostru, a caravanei editurii Humanitas.

,,M-am bucurat să descopăr în autorulota librăriei o selecție de câteva mii de titluri: de la romane premiate recent, cărți de istorie, filozofie și știință, până la cărți pentru copii, ale celor mai importante edituri din țară. Educația și preocuparea pentru lectură sunt cheia pentru lupta împotriva sărăciei, pentru dezvoltare economică, locuri de muncă bine plătite și un trai mai bun.

Vă invit și pe dumneavoastră la lectură!”, a declarat, europarlamentarul, Dan Motreanu.

Alături de domnia sa s-a aflat și doamna deputat, Gabriela Horga, parlamentarul giurgiuvean care se implică constant în tot ceea ce implică urbea în care trăim.

„Împreună cu colegii mei liberali, am și inițiat o lege pentru Ziua Națională a Lecturii, ce propune activități prin care copiii și adolescenții să capete plăcerea de a citi, nu de a vedea cărțile și lectura doar ca pe ceva obligatoriu pentru examene. O țară puternică este o țară educată, iar viitorul României și al copiilor noștri depinde în mare măsură de “dragul” de carte. Librăriile au un rol extrem de important în susținerea și încurajarea lecturii”, a spus parlamentarul, Gabriela Horga.

„Cartea pe roți“ va ajunge și în alte câteva zeci de localități din toată țara, prilej cu care se vor face și donații în cărți către biblioteca locală sau școlară din localitatea-gazdă.Inițiativa de a organiza o astfel de acțiune a venit odată cu scăderea dramatica a vânzările librăriilor din România, mai ales în localitățile care au mai puțin de 50.000 de locuitori.