În urma sondajelor comparative făcute în pieţele de legume şi fructe din ţară s-a constatat că preţul mărfurilor alimentare s-a majorat, în luna aprilie faţă de luna martie, cu 0,68%.
Cel mai mult s-au scumpit cartofii (+4,75%), dar şi alte produse, precum conservele de legume (+2,48%), fructele şi conservele de fructe (+2%), cât şi fructele proaspete (+1,68%). Ca şi în cazul pieţelor din ţară şi la Giurgiu, în Piaţa Centrală, preţurile au suferit majorări. Aşa cum ne spunea administratorul Pieţei, Marian Pavel, preţurile la Giurgiu sunt însă sensibil mai scăzute faţă de pieţele mari din Capitală sau din marile oraşe ale României.
Ca de obicei cele mai căutate rămân în acestă perioadă produsele de sezon: cartofii noi, mazărea, fasolea verde, salata, ceapa şi usturoiul verde…
Vă oferim în rândurile de mai jos o listă cu preţurile medii ale mărfurilor găsite de noi pe tarabele producătorilor agricoli, în această săptămână, în Piaţa Centrală a Municipiului Giurgiu. Cartofi noi 3 – 4 lei/kg. Varză 2 – 2,50 lei/kg Roşii româneşti 14 –15 lei/kg. Spanac 1 – 1,5 lei /leg. Lobodă 0,50 – 1 lei/leg. Usturoi verde 1 – 1,50 lei/leg. Ceapă verde 1 – 1,50 lei/leg. Salată 1,50 – 2,50 lei/buc. Pătrunjel 0,50 – 1 lei/leg. Mărar 0.50 – 1 lei/kg Leuştean 0,50 – 1 lei/leg. Ţelină nouă 2 – 2,50 lei /buc. Morcovi noi 2 lei/leg. Mazăre 10- 12 lei/kg. Fasole verde 12 -15 lei/kg. Vinete import 4 – 6 lei/kg. Ridichi 1 leu/leg. Căpşuni româneşti 11–15lei/kg. Cireşe româneşti 15 lei/kg. Cireşe Spania 20 – 25 lei/kg. Pepene Grecia 12-15 lei / felia.
(Jurnal)