AcasăActualitateCare sunt spațiile publice stabilite în CJSU, de distribuţie a apei...

Care sunt spațiile publice stabilite în CJSU, de distribuţie a apei potabile, cetățenilor, în perioada caniculei. Câteva avertizări de care va trebui să țineți seama !

Pentru prevenirea unor situaţii de urgenţă cauzate de atenţionările/avertizările de caniculă, joi, 30 iunie, s-a desfășurat ședința ordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Giurgiu, în cadrul căreia au fost adoptate următoarele măsuri:

 1. Aprobarea următoarelor spaţii publice climatizate de distribuire a apei potabile către populaţia din municipiul Giurgiu, pentru perioadele cu temperaturi crescute (peste 35 grade Celsius):

 • Direcţia de Impozite şi Taxe Locale – str. Tineretului, nr. 209 (fost punct termic 64);

 • Direcţia de Impozite şi Taxe Locale – str. 23 August;

 • Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Giurgiu – str. 1 Decembrie 1918, nr. 60;

 • Centrul de Informare şi Promovare Turistică Giurgiu – Parcul Mihai Viteazul;

 • Primăria Municipiului Giurgiu – bulevardul Bucureşti, nr. 49 – 51.

 1. Asigurarea de către Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Giurgiu, prin voluntari, a patrulării în municipiul Giurgiu pentru identificarea persoanelor aflate în dificultate şi afectate de caniculă, respectiv distribuirea apei potabile.

 2. Înregistrarea de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu a unui mesaj cu privire la pericolul expunerii la temperaturi ridicate şi la punctele de distribuţie a apei potabile pentru cetăţeni, urmând ca acesta să fie difuzat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu.

 3. Aprobarea ca puncte de distribuţie a apei potabile pentru persoanele aflate în tranzit şi care ar putea fi afectate de caniculă farmaciile din municipiul Giurgiu.

 4. Obligația verificării de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu a respectării de către angajatori a prevederilor O.U.G. nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.

 5. Intensificarea controalelor specifice de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu, în special pe linia siguranţei alimentare în contextul temperaturilor ridicate.

De asemenea, Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din județul Giurgiu au obligaţia de a asigura:

 • întocmirea şi actualizarea la nivelul localităţilor a evidenţei persoanelor aflate în dificultate și a căror stare de sănătate poate fi influenţată negativ de caniculă în vederea dispunerii măsurilor preventive ce se impun;

 • determinarea nivelului apei din fântâni şi supravegherea permanentă a calităţii apei potabile din reţeaua comunală de alimentare, cu solicitarea efectuării de analize periodice privind potabilitatea. Astfel, populaţia va fi avertizată atât prin mass-media cu privire la nepotabilitatea sursei, cât şi prin inscripţionarea fântânilor „APA NU ESTE BUNĂ DE BĂUT”” şi se va asigura apa potabilă pentru populaţia din zona afectată;

 • măsuri pentru asigurarea unor surse alternative de apă în situaţia reducerii substanţiale a debitului în reţeaua comunală de distribuţie sau ca urmare a avarierii acesteia.    (Jurnal)

 

 

 

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
19.5 ° C
19.5 °
19.5 °
83 %
3.9kmh
51 %
mar
34 °
mie
34 °
joi
34 °
vin
34 °
sâm
32 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!