Deși în mai multe rânduri am sesizat Prefectura Giurgiu de unele erori ce apar în datele furnizate zilnic de către Direcția de Sănătate Publică, autorităților privind situația evoluției Covid -19 în județul Giurgiu, lucrurile par că nu sunt luate în seamă de nimeni.

Iată însă că de câteva zile cititorii ziarului nostru ne-au probat faptul că cei ce întocmesc cifrele statistice ale DSP stau prost cu matematica. Iată doar un mic exemplu… Conform datelor furnizate de DSP, pe canalul Prefecturii Giurgiu, pentru astăzi, 3 iunie, iată ce spun cifrele:

    ”Cazuri confirmate pozitiv : 11.004 (dintre care 3 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate : 9.117;

  • în carantină la domiciliu : 264 de persoane;

  • în carantină instituționalizată : 0 persoane.

 La ora actuală, sunt 1.779 de cazuri active, dintre care 1.616 spitalizați și 163 în izolare la domiciliu.”

În urma acestor cifre, dar și anterior acestei date, câțiva din cititorii noștri ne-au sesizat faptul că numărul persoanelor raportate ca fiind active și spitalizate este eronat, în condițiile în care ieri, 2 iunie 2021, la nivel național erau 2089 de persoane internate, din care 391 la ATI!!

Ei mai menționau că și numărul de 1616 persoane, raportat de DSP este eronat. Din informațiile ulterioare, doar 22 de giurgiuveni mai sunt internați în Spital, la acest moment.

Atunci cum poate avea Giurgiu 1616 persoane internate, când numărul total spitalizat pe țară este de doar 2089, în data de 2 iunie.

Trebuie menționat faptul că în toate unitățile spitalicești din județul Giurgiu numărul total de paturi, pe toate secțiile și specialitățile, nu depășește 350!

Această diferență de 1594 de persoane, rezultată din diferența dintre cei 1616 raportați și 22 internați în mod real, i-a făcut pe cititorii noștri să se întrebe dacă cei din conducerea DSP au rămas corigenți la matematică, sau le place să se joace cu cifrele și cu inteligența cetățenilor.

Este adevărat  proverbul: Errare humanum est…dar la fel de adevărată este și continuarea acestuiased perseverare diabolicum! (”A greși este omenește, dar a persevera în greșeală este diabolic!”)

Până când Prefectura Giurgiu și eventual Ministerul Sănătății vor lua o decizie pentru ca la DSP Giurgiu să nu mai apară erori în cifrele transmise opiniei publice, noi vom continua să ne întrebăm: Unde au dispărut oare 1594 de giurgiuveni internați cu Covid?!

(Jurnal)