În perioada Sărbătorilor Pascale, când, în mod tradiţional, consumul de alimente de origine animală creşte semnificativ, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu a dispus, conform unui comunicat emis de aceştia, o serie de măsuri specifice precum şi o intensificare a controalelor sanitar-veterinare asupra modului de producere, depozitare, transport şi valorificare a cărnii de miel, a ouălor, precum şi a altor alimente de origine animală destinate consumului uman.

Sacrificarea mieilor se va realiza, anul acesta, în cele două abatoare autorizate sanitar-veterinar de pe raza judeţului Giurgiu: SC CARPATHIAN OSTRICH ALLIANCE SRL – Răsuceni şi SC SPRING FOOD SRL – Mihăileşti.

„Decizia din partea DSVSA privind organizarea şi amenajarea locurilor speciale pentru sacrificarea mieilor se va realiza în baza solicitărilor din partea primăriilor. Până în prezent, au fost înregistrate solicitări din partea primăriilor Vedea, Gogoşari şi Călugăreni, funcţionarea centrelor fiind permisă în perioada 22 martie – 7 aprilie, în intervalul orar 7,00 – 17,00. Aceste centre vor fi evaluate în vederea aprobării pentru sacrificare temporară”,ne preciza directorul  DSVSA Giurgiu, dr. Liviu Florescu.

În cazul în care, în urma controalelor efectuate, se constată că în târgurile de animale, în pieţele agroalimentare, abatoare, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală şi non animală, în unităţi de alimentaţie publică şi în unităţi de vânzare cu amănuntul, nu sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare de funcţionare, vor fi aplicate sancţiuni conform legislaţiei în vigoare: suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor, chiar şi confiscarea produselor de origine animală.

„Reamintim consumatorilor că pot sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor, înregistrate pe teritoriul judeţului Giurgiu, la numărul de telefon 0246.230.491 sau se pot adresa circumscripţiilor veterinare”, a mai precizat directorul Liviu Florescu.

(Jurnal)