Care sunt primele OUG-uri emise de Guvernul ORBAN

0
281

La scurt timp după ce Ludovic Orban a declarat că după ce Guvernul său va trece de Parlament, va da cât mai puține OUG-uri, premierul iată că se simte obligat să dea Ordonanța de urgență privind organizarea și funcționarea Guvernului, care trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt, poate chiar în cursul zilei deastăzi, 5 noiembrie.

Orban a menționat că o altă Ordonanță pe care o va aproba Guvernul pe care îl conduce, în primele zile de guvernare, se referă la “minerii blocați în subteran”.

Domnul ministru al Economiei şi domnul ministru al Muncii să nu uităm de minerii blocaţi în subteran, trebuie prelungită ordonanţa sau, mă rog, adoptată o ordonanţă care să aibă prevederi foarte clare, astfel încât să nu le mai punem în pericol sănătatea şi viaţa. De asemenea, sunt multe acte normative care trebuie pregătite şi adoptate”, a spus Orban, referitor la minerii care s-au blocat în subteran la Paroșeni și Uricani, în urmă cu o săptămână.

Este vorba despre un act normativ care să prevadă acordarea unor plăți compensatorii pentru minerii care vor rămâne fără locuri de muncă.

(Jurnal)