Dacă în alte localități s-au luat măsuri cu privire la creșterea drastică a taxelor și impozitelor locale, nu același lucru s-a întâmplat și la Giurgiu.

După cum ne preciza directorul Direcției de Impozite și Taxe Locale Giurgiu, Laurențiu Țintea, la nivelul municipiului nostru se ia în calcul indexarea impozitelor cu rata inflației, adică 3,8 %.

„Giurgiuvenii nu trebuie să intre în panică, deoarece această indexare se aplică anual. De exemplu, anul trecut am vorbit despre o indexare cu 1,8%, acum doi ani cu 4,6%…Deci, nu vorbim despre creșteri spectaculoase”, preciza directorul DITL Giurgiu.

În aceste condiții, valorile medii ale impozitelor pentru locuințe vor varia între aproximativ 100 de lei (o garsonieră), ajungând la circa 160 de lei pentru un apartament cu două camere și 200 de lei pentru trei camere. De asemenea, impozitele pentru autoturisme nu vor depăși 200 de lei; vorbim aici despre autoturisme a căror capacitate cilindrică este de până în 2000 cmc.

„În ceea ce privește taxa de habitat, aceasta rămâne neschimbată, la valoarea de 12 lei/lună/persoană. De menționat este faptul că, deși alte localități au decis majorarea acesteia, la Giurgiu am decis ca valoarea pentru anul 2021 să rămână neschimbată”, a mai precizat Laurențiu Țintea.

În primele cinci zile lucrătoare ale acestui an, numărul giurgiuvenilor care au trecut pragul DITL Giurgiu – în dorința de a beneficia de reducerea cu 10 procente a valorii de plată, dacă achită integral – a depășit patru mii de persoane. Reducerea cu 10% se acordă până la 31 martie pentru achitarea integrală a datoriilor (taxe și impozite) aferente anului 2021.

(Jurnal)