Care sunt lucrările de pe străzile municipiului, în aceste zile

0
399

Lucrările de asfaltare la ultimele 16 străzi rămase din cele 128 (28 km) cuprinse în zonele 1 și 2 – Ramadan continuă într-un ritm susținut pentru a fi finalizate.

În prezent, în cadrul proiectului ”Modernizare ansamblu străzi situate în zona 1 a municipiului Giurgiu” se lucrează pe următoarele străzi:

– Str. Păstorului – așternerea stratului de Binder
– Str. Prunaru – așternere strat balast
– Str. Năvodului – se montează bordura mică
– Str. Frasinului – așternere piatră spartă.

Lucrări de pregătire pentru asfaltare au început și pe străzile Inului, Pinului, Cameliei, Bălănoaiei, Sabarului, Ștorobăneni, Ardeleni, Bradului.

În zona 2 se efectuează următoarele lucrări:
– Str. Merișor – așternere strat de balast;
– Str. Miron Costin – se montează bordura mare;
– Str. Rarău – se montează căminele tip ”geiger”.

Începând de luni, 10 august, va fi așternut primul strat de asfalt pe str. Videle, intrarea Videle și str. Rarău. De asemenea, se lucrează intens pentru realizarea canalizărilor menajere și pluviale, precum și la pregătirea pentru asfaltare pe străzile: Macilor, Muncii, Măceșului, Măcin 1 și Măcin 2, Miron Costin.
Termenul de finalizare al acestor lucrări este finalul lunii august 2020.

În paralel, angajații SC Giurgiu Construcții Edilitare lucrează intens în zonele unde a fost nevoie de unele reparații. După cum ne spunea directorul SC GCE SA, Cristian Barbu, în aceste zile se intervine la reparații prin plombare (plombări mai ample) în zona Tineretului. Totodată, se lucrează pe strada Oltului, unde se pune pavaj, și pe străzile Ialomicioarei, Nucului, 9 Mai. „Într-un cuvânt, ne găsiți cam prin tot orașul”, spunea, mai în glumă, mai în serios, Cristian Barbu.

Întrebat dacă temperaturile extrem de ridicate le-au afectat cumva programul de lucrări, directorul SC GCE SA a declarat:

Nu, nu foarte tare. Am asigurat oamenilor apa, de două ori pe zi, și, prin rotație, i-am lăsat să stea și la umbră. Din păcate, stațiile de asfalt nu lucrează fragmentat, astfel că încercăm să ne adaptăm și noi cum putem.”, a mai precizat directorul Cristian Barbu.

(Jurnal)