În sfârșit, se apropie momentul dreptății după cea mai cumplită represiune din ultimii 29 de ani din România.  Mai mulți șefi din Jandarmerie ar putea fi puşi sub acuzare, vineri, 21 septembrie, în dosarul de la Parchetul Militar în care este anchetat modul în care au intervenit forțele de ordine la protestul Diasporei.

Potrivit  unor surse, vizați ar putea fi: Ionuţ Cătălin Sindile, noul şef al Jandarmeriei, Laurențiu Cazan, cel care a comandat trupele aflate pe 10 august în Piața Victoriei, şi care ca student conducea represiunea împotriva românilor în anii 90 din Piața Victoriei,  secretarul de stat din Ministerul de Interne, Dan Chirică.

De asemenea, va fi audiat colonelul Cucoș Sebastian, acum prim-adjunct al Șefului Jandarmeriei ( pe 10 august chiar șef al Jandarmeriei Române, tot în calitate de suspect,  ”Fantoma în alb” cum a fost poreclit  colonelul Paraschiv, cel care a coordonat direct în Piață, dar și ministrul MAI, Carmen Dan.

Așadar, toți cei de mai sus sunt chemați la audieri vineri, 21 septembrie,  în calitate de suspecți, după care ar putea fi puși sub acuzare pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.

(Jurnal)