61351347Cu prilejul  unui recent dialog cu şeful Serviciului Cimitire din cadrul Giurgiu Servicii Locale (G.S.L.), Mitică Sîrbu, acesta a dorit să lanseze un apel către giurgiuvenii care nu şi-au plătit taxa de întreţinere pentru cimitire, să-şi achite această obligaţie.

Această taxă se achită anual şi are o valoare de 12 lei, incluzând: asigurarea pazei, a iluminatului, a alimentării cu apă şi curăţenia aleilor din cimitire. De asemenea, în perioada următoare, în baza acestei taxe, vom betona aleile din toate cele trei cimitire existente în municipiu, ne-a declarat Mitică Sîrbu.

Referindu-se la taxele de întreţinere a mormintelor, acesta ne-a precizat că valoarea anuală este de 36 de lei, dar că nu are caracter obligatoriu. În schimb, persoanelor care timp de 3 ani consecutiv nu-şi îngrijesc mormintele şi nu răspund notificărilor transmise, conform Legii Cimitirelor, le poate fi retras dreptul de folosinţă asupra acestora.

În ceea ce priveşte activităţile derulate în prezent de către angajaţii Serviciului Cimitire, am fost informaţi că printre acestea se numără reparaţiile Monumentelor Eroilor de la Cimitirul Smârda şi a gardului de protecţie din partea de N-E a aceluiaşi Cimitir.

În perioada următoare, Mitică Sîrbu ne-a declarat că va fi finalizată toaletarea copacilor din Cimitirul Sfântul Haralambie şi că vor fi plantate flori în toate cele trei cimitire din oraş.

Totodată, intenţionăm să afişăm la intrarea în cimitire a unei hărţi, astfel încât cetăţenii să se poată orienta direct în acel loc, fără a mai apela la ajutorul intendentei sau al altor persoane din cadrul cimitirului. În acelaşi scop, avem în plan şi afişarea unor indicatoare în cimitire, care vor cuprinde numerotarea locurilor din perimetrul respectiv, ne-a mai spus şeful Serviciului Cimitire din cadrul G.S.L., Mitică Sîrbu.

Jurnal

1 COMENTARIU

  1. Foarte frumos zis de dl Mitica Sarbu! Realitatea e putin ‘pe langa’… Platesti 34,84 lei mai exact pe an pentru ‘intretinere mormant de catre personalul din cimitir’ cum scrie in contract si ce credeti? Surprizaaaa… nu se da nici macar cu matura, dar sa mai smulga si buruienile! Ar fi chiar culmea! Si 3 ani sa lasi un mormant neingrijit e cam mult, nu? Pai pana trec cei 3 ani, pana ii notifici, nu mai bine pui ‘personalul din cimitir’ sa smulga buruienile care acopera si cararile dintre morminte ca sa putem ajunge la morminte fara sa ne rupem picioarele pentru ca nu stim pe ce calcam? Si cum poti identifica personalul din cimitir? Ca sunt prea multi care se ofera ‘sa te ajute’ contra unor sume de cazi pe spate si care nu ar trebui sa stea toata ziua pe acolo in cautare de clienti, ci sa vezi efectiv acel personal de care vorbeste dl Mitica si care chiar sa faca ceva platit catre administratia cimitirului cu facura, chiatanta si care sa respecte un contract. Sigur nu au interes sa ii alunge pe cei care ingrijesc mormintele pe bani grei pentru ca probabil cotizeaza sa fie lasati sa munceasca la negru. Asta se intampla la Sf Haralambie si Smarda. Asa ca dom’ Mitica mai lasa-ne cu povesti!