În luna mai, Consiliul Judeţean Giurgiu a anunţat demararea unui proiect transfrontalier de 450.000 de euro pentru instruirea personalului din CJ Giurgiu, Prefectura Ruse şi Primăria Tenovo, pentru sporirea capacităţii de cooperare şi a eficienţei instituţiilor publice. El este unul din cele mai importante proiecte ale acestei instituții, după cum ne declara chiar președintele acesteia, Marian MINA.

Consiliul Judeţean a anunţat în decembrie şi demararea unui proiect cu finanţare europeană care vizează creşterea gradului de siguranţă rutieră şi îmbunătăţirea conectivităţii, în Giurgiu şi Ruse, la reţeaua de transport TEN-T, în valoare de peste 6 milioane de euro. Proiectul va fi derulat de municipalităţile din Giurgiu şi Ruse în următorii trei ani.
În cadrul proiectului vor fi reabilitate un bulevard şi un pod la Ruse şi vor fi achiziţionate echipamente pentru fluidizarea traficului la frontieră şi pentru semnalizare rutieră, precum şi utilaje necesare lucrărilor de întreţinere a drumurilor.

 

(Jurnal)