Întrebat care va fi programul ediției a șasea a Festivalului concurs ”In memoriam Marin Ghiocel”, ce va avea loc în perioada 3 – 5 octombrie 2018, directorul festivalului, prof. Virgil Peţanca, ne-a înmânat un desfășurător, pe zile, pe care vi-l prezentăm în rândurile de mai jos:

–  Miercuri, 3 octombrie 2018

  • orele 1000– 1330 – repetiţii cu orchestra;
  • ora 1830 – spectacol concurs şi recital;

–  Joi, 4 octombrie 2018

  • ora 1830– spectacol folcloric ”In memoriam Marin Ghiocel” susținut de Ansamblul folcloric ”Doina Gorjului”;

 

  • Joi, 5 octombrie 2018
  • ora 1830– GALA laureaţilor și recital.

Profesorul Pețanca a dorit să mai facă și alte câteva precizări privind organizarea: Cheltuielile de masă şi cazare pentru cele 3 zile de festival vor fi asigurate de către organizator, iar transportul va fi suportat de către concurenţi sau instituţiile pe care le reprezintă. Concursul se va desfăşura sub formă de  spectacol cu public iar aprecierea concurenţilor va fi făcută de către un juriu alcătuit din personalităţi din domeniu. Președinte juriu – Elise Stan dr. în muzicologie, etnomuzicolog, realizator de emisiuni TV. Hotărârea juriului privind preselecția cât și atribuirea premiilor este irevocabilă – mai spunea Virgil Pețanca.

Festivalul va fi  transmis în direct la ETNO Tv , bucurându-se de un mare interes din partea tuturor iubitorilor de muzică populară din întreaga țară.

 (Florian Tincu)