Care este primul simptom al infectării cu varianta Omicron care se regăsește la aproximativ 90% dintre cazuri

0
595

Potrivit cercetătorilor, primele simptome Omicron sunt diferite de cele date de variantele anterioare, fiind mult mai asemănătoare cu cele ale unei răceli comune. 89% dintre cei infectați cu Omicron au arătat același semn inițial.

Potrivit unei cercetări făcute în Marea Britanie, citată de Daily Star, cele mai comun prim simptom în cazul infectării cu Omicron îl reprezintă durerile intense de cap, urmate de cele musculare.

Deși până acum Omicron a dat o boală moderată în general, această variantă se transmite mult mai ușor şi există temeri că poate evita cu uşurinţă vaccinurile existente pe piaţă.

Experţii de la OMS nu ştiu pentru moment, din cauza lipsei momentane de date suficiente, dacă rata mare de răspândire în populaţii cu imunitate ridicată provine din faptul că „Omicron evită imunitatea, profită de o transmisibilitate mai mare inerentă sau este vorba despre o combinaţie între cei doi factori„. Sau dacă vaccinurile nu sunt la fel de eficiente în cazul acestei tulpini.

OMS prevede că este „probabil ca Omicron să depăşească Delta în zonele în care există transmitere comunitară”.

Ţările cu venituri mari îşi încurajează populația să se programeze pentru a primi doze booster de vaccin anti-COVID-19. Acest lucru se întâmplă în special în Europa, confruntată cu un nou val de infectări, provocate de varianta Delta, în urma renunţării premature la restricţiile sanitare, dar şi a unor rate de vaccinare care sunt în anumite ţări insuficiente.

(Jurnal)