corina anton
Corina Anton
chitu
Anca Chiţu

Odată cu promovarea fostului director al Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”, Mirela Delea, pe funcţia de inspector şcolar general adjunct, locul acesteia a fost luat, cu delegaţie, de către fostul director adjunct, prof. Corina Anton. În aceste circumstanţe, director adjunct a fost numită, tot cu delegaţie, prof. Anca Chiţu.

Corina Anton este născută la Giurgiu, pe data de 12 mai 1968. A absolvit Liceul „Ion Maiorescu” (actualul Colegiu), la secţia matematică-fizică, şi apoi a urmat cursurile Facultăţii de Fizică. Numai că, la scurt timp, şi-a descoperit o nouă pasiune: limbile străine, astfel că a urmat şi cea de a  doua facultate: Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine – specializare Limba Engleză. În anul 2008 a revenit la Giurgiu, unde a primit catedra de limba engleză la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, şi, din data de 20 iunie, este director general al Colegiului.

Anca Chiţu, născută la 12 decembrie 1967, este, la rândul ei, absolventă a Liceului „Ion Maiorescu”,  după care a  urmat Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti. Din 1991 este cadru didactic al Colegiului, predă Geografia, şi, tot din 20 iunie, este directorul adjunct al unităţii de învăţământ.

Pe cele două cadre didactice care asigură conducerea Colegiului le-am găsit analizând rezultatele examenului de bacalaureat, examen la care, anul acesta , promovabilitatea unităţii se apropie de 90%!

„Rezultatele sunt aşa cum ne-am aşteptat, şi cum ne-am obişnuit: foarte bune – ne-a declarat directorul CNIM, Corina Anton.  În aceste condiţii, putem spune că am fost, suntem şi, sper eu, vom rămâne etalonul învăţământului giurgiuvean. Cele aproape 90 de procente grad de promovabilitate sunt rodul muncii elevilor, al implicării părinţilor şi, nu în ultimul rând, al susţinerii cadrelor didactice” – a mai precizat directoarea Colegiului.

(Jurnal)