
Sarmale de dulce sau de post, fasole cu cârnaţi şi vin fiert este oferta mesei populare ce va fi organizată de Primăria Municipiului Giurgiu cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.
Încă de luni, 26 noiembrie, angajatele Cantinei de Ajutor Social Giurgiu, au început primele pregătiri în acest sens.
„Avem în plan să pregătim un număr de 15.000 de sarmale, dar şi câteva mii de porţii de fasole cu cârnaţi afumaţi. Nu va lipsi nici vinul fiert, toate acestea urmând să fie împărţite giurgiuvenilor la masa populară organizată în centrul oraşului, după manifestările dedicate Zilei Naţionale. Am ales un meniu tradiţional acestei zile, pentru că este o aniversare aparte a Zilei Naţionale, vorbim aici despre centenar”, spunea directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu, Viorica Bănescu.
Masa populară este estimat să înceapă la orele 11,30, imediat după defilare, şi odată cu începerea programului artistic susţinut de artiştii Centrului Cultural Local „Ion Vinea” şi ai Centrului Judeţean de Promovare, Conservare şi Valorificare a Tradiţiilor Populare.
(Jurnal)