Mii de beculețe, figurine și alte ornamente luminoase au fost montate pe străzile orașului și în parcuri, în procent de aproape 90%. O atenție sporită va fi acordată anul acesta Parcului Alei, noul pol de atracție în perioada sărbătorilor de iarnă.


Acțiunea de împodobire a  Municipiului Giurgiu cu ornamente specifice sărbătorii de iarnă ce se apropie, continuă pe arterele principale (șoseaua  București și Mihai Viteazul) și vor continua în fiecare zi, cu celelalte străzi. Așa cum ama aflat din informațiile primate de la Primăria Giurgiu, și în acest an se va folosi același sistem de decorațiuni ca în anii trecuți (circa 600 de ornamente luminoase), cu excepția Parcului Alei. Aici va fi montat un brad nou, în timp ce aleea principală de acces dinspre str. Mircea cel Bătrân va fi împodobită cu ghirlande luminoase în forma unui tunel.

Pe baza unui parteneriat încheiat de Primărie cu unitățile de învățământ din municipiu, copacii din acest Parc vor fi împodobiți de elevi nu doar în spiritul sărbătorilor de iarnă, ci și al Centenarului Marii Uniri. Dar surpriza cea mai mare este aceea că anul acesta  aprinderea luminilor de iarnă  se va face pe 1 Decembrie, de Ziua României, în jurul orei 17.00.

 

(Jurnal)