Marți, 13 noiembrie,  la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu s-a petrecut un  eveniment  fără precedent în istoria acestei instituții. Nici mai mult nici mai puțin, autoturismul personal al inspectorului șef, Cătălin Constantin Georgescu a fost sechestrat în interiorul garajului instituției. De cine? De nimeni altcineva decât de Corpul de Control al Ministerului  de Interne. Tot acest demers ar fi greu de înțeles dacă nu am preciza faptul că șeful Inspectoratului a ocupat recent această funcție prin concurs și nicidecum  în urma unei numiri politice cum s-a întâmplat până nu demult, cu mici excepții (vezi Ion Viorel  Polexe, înlăturat de la șefia IPJ, într-un mod similar ).

Ce dovadă mai bună că cineva îi bate actualului inspector șef, clopotele, pe la Ministerul condus de d-na Carmen Dan? Pe surse am aflat că autorul moral al acestei descinderi la sediul IPJ Giurgiu ar fi însăși Prefectul județului Giurgiu, d-na Adriana Puțaru care cu mai puțin  de o lună în urmă ar mai fi făcut – conform acelorași surse –  o sesizare/ denunț împotriva prospătului șef al IPJ.

Ce s-a întâmplat de fapt  marți, 13 noiembrie?

Plecat la o consfătuire în țară, cu autoturismul de servici, șeful Poliției Giurgiu și-a îngăduit să își lase autoturismul personal în garajul instituției. Și pentru că din multele acuze aduse de Prefect  nimic nu s-a confirmat, ca să nu plece cu coada între picioare corpul de control i-a  sechestrat  autoturismul șefului Poliției Giurgiu, considerând  un abuz faptul că ar fi parcat-o în cadrul instituției pe care o conduce. (Bă ești prost? Bă ești nebun!)

Înainte de toate orice reprezentant al MAI ar trebui să știe faptul că sechestrarea unui autoturism nu se face decât în urma unei anchete penale , a dispoziției unui procuror sau a a hotărârii unei instanțe de judecată , pentru o faptă gravă, produsă.

Trecând peste acest amănunt, extrem de important , ne întrebăm cum am putea considera gestul Prefectului Adriana  Puțaru care – așa cum relevă imaginile alăturate, primite din partea unor cetățeni – își permite să își facă des cumpărăturile, dintr-un binecunoscut supermarket local, în timpul programului, cu autoturismul de servici.

În concluzie ne întrebăm, retoric, ce credibilitate  mai poate avea Ministerul de Interne condus de o fostă secretară din Videle, cât timp șefii unor inspectorate, din subordine,  sunt hăituiți  pentru că și-au permis libertatea de a  nu se înregimenta  politic și a ocupa posturile pe criteriul competenței.

Un subiect de reflecție pentru conducerea PSD care ar putea atrage atenția neispiratului Prefect de Giurgiu că nu  acesta este rolul instituțional real al domniei sale și că delațiunea nu face parte din fișa postului, ci din tabloul general al caracterului   unora dintre noi, promițându-i d-nei  ”Prefect”, Puțaru  că despre acest ultim aspect , ce o vizează personal,  vom reveni  cu altă ocazie .

(Florian Tincu)