Care este cel mai avantajos oraş din România. Unde se află Giurgiu în acest clasament …?

0
1871

 Iată  o analiză efectuată de Business Developer , agenția de cercetare D&D Research, pe tema criteriilor relevante în alegerea celei mai bune locuințe în România.

Conform acestui clasament, cel mai avantajos oraș din România este Brașov, urmat de Oradea și Cluj-Napoca. Clasamentul este completat de Sibiu, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Miercurea Ciuc, Slobozia, Timișoara, Târgu Mureș.La polul opus, adică cele mai dezavantajoase orașe din țară sunt:  Alexandria, Focșani, Brăila, urmate de Călărași, Satu Mare, Bacău, Zalău, Galați , Buzău și Giurgiu.

Cât despre regiunile din România, cea mai avantajoasă rămâne Transilvania, în timp ce la polul opus se află Dobrogea. București și Ilfov ocupă a șasea poziție, conform celor zece criterii analizate.

Cele mai avantajoase cartiere din marile orașe

Cartierul Nufărul este cel mai avantajos din Oradea, fiind urmat de Rogerius, Cantemir, Centru Civic și Decebal.Brașovenii au votat Răcădău, Centrul Civic, Scriitorilor, Schei și Noua ca fiind cele mai avantajoase cartiere din oraș.În Cluj-Napoca, primele cinci poziții sunt ocupate de Grigorescu, Gheorgheni,  Zorilor, Plopilor și Mănăștur, potrivit studiului Storia.ro. În cazul orașului Sibiu, primele cinci locuri sunt ocupate de următoarele cartiere: Sub Arini, Valea Aurie, Ștrand, Trei Stejari și Calea Dumbrăvii.Copou este cel mai avantajos cartier din Iași, acesta fiind urmat de Tomești, Centru Civic, Tătărași și Alexandru cel Bun, arată studiul „Orașe și cartiere din România”.Timișorenii au plasat cartierul Bucovina în fruntea clasamentului, urmat de Soarelui, Dacia, Complex Studențesc și Steaua.

La Giurgiu cu siguranță cea mai avantajoasă zonă este Cartierul Policlinică și zona de case la ieșirea din Municipiu…Cel mai controversat de care fuge multă lume este zona cartierului Istru, de pe șoseaua Sloboziei numit și Dallas… De precizat că volumul eșantionului  acestui  studiu este de  aproape 260.000 de respondenți  , cu o marjă de eroare de 0.2%, comparativ cu media de +/- 3% utilizată de regulă în sondaje.

(Jurnal)