Derulat pe parcursul a două zile, 10 și 11 martie. concursul de tenis pentru copii Cupa Calivita a reunit, la start, 32 de copii giurgiuveni, practicanți ai sportului alb.

Evenimentul, inclus în proiectul „Sănătate și educație prin tenis de câmp” s-a desfășirat la baza sportivă Sigma Sport de pe șoseaua prieteniei.

Cei 32 de copii, cu vârste de aproximativ 10 – 12 ani, au fost împărțiți în două niveluri mixte: avansații au primit culoarea verde, iar debutanții, portocaliu.

După cele două zile de concurs, câștigători au fost desemnați Andrei Tănase (nivelul verde) și Mirela Țăranu (nivelul portocaliu).

Premiile înmânate de către prof. Dr. Cătălin Paraschiv, au constat, pe lângă trofee, în echipamente de tenis (rachete, tricouri, șepci, genți pentru rachete), dar și în produse oferite de sponsorul Calivita.

Din partea municipalității, reprezentate de Mugurel Roșu, toți copiii au primit premii de consolare.

Managerul Calivita, Victoria Oprițoiu, a declarat că asemenea inițiative nu se vor opri aici, în toamnă, mai exact în luna octombrie, un concurs similar, cu patru niveluri de performanță, urmând a fi organizat, tot la Giurgiu.

„A fost un real succes, de aceea ne dorim să reedităm aceste activități, astfel că, la ediția din toamnă, când vom renunța la ideea nivelurilor mixte, și unde vom avea patru niveluri de competiție, așteptăm cât mai mulți copii din Giurgiu și, de ce nu , din împrejurimi, să se înscrie”, a mai precizat Victoria Oprițoiu.

La final, atât învingătorii, cât și învinșii, s-au bucurat de un premiu dulce: un tort oferit de sponsorul principal al competiției, Calivita.

(Jurnal)