Joi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu a participat  la rândul său cu efective la activitățile organizate de către autorităţile judeţene şi locale în municipiul Giurgiu.

imagine2Ceremonialul a debutat la ora 10.00, cu intonarea imnului naţional de către fanfara Centrului Cultural Ion Vinea şi depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor, continuând cu o slujbă religioasă la Biserica Eroilor şi parada militară.

 La parada care a avut loc în Piaţa Tricolorului  din partea Inspectoratului au participat: un pluton format din  21 agenţi conduşi de un ofiţer de poliţie, 13 autospeciale şi o motocicletă.

 

imagine1Poliţiştii au prezentat în cadrul dispozitivului de defilare o motocicletă a Serviciului de Acțiuni Speciale, un autoturism Audi, două  autospeciale marca Volkswagen Polo şi  două – marca Dacia Logan MCV, dotate cu aparatură de măsurare a vitezei, care se află în dotarea poliţiei rutiere și două  autovehicule marca Dacia Logan, care se află în dotarea poliţiei de ordine publică din mediul urban şi rural,  două  autospeciale Dacia Duster, două laboratoare mobile de criminalistică dotate cu aparatură pentru investigarea tehnico-ştiinţifică a locului faptei și două  autospeciale ale Serviciului de Acțiuni Speciale.

Prin participarea la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, poliţiştii giurgiuveni au dorit să aducă un omagiu înaintaşilor, care prin jertfa lor au contribuit la realizarea idealului de unitate naţională. 

imagine4 imagine3Sărbătorirea Zilei Naţionale readuce în suflete polițiștilot noștri giurgiuveni, mândria de a fi român, care numai prin unitate şi voinţă a românilor de pretutindeni îşi poate îndeplini viitorul.  

(Jurnal)