Peste 70 de pompieri au fost la datorie, în ultimele 24 ore, ( pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

Misiunile gestionate de pompierii giurgiuveni au vizat:

  • acordarea asistenței  medicale de către echipajele SMURD pentru un număr de 8 persoane;
  • sprijinirea SAJ pentru transportul unei persoane de la locuința acesteia la ambulanță;

De asemenea, în data de 11.12.2019, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stringerea unui incendiu izbucnit la o locuiță din localitatea Remuș. La fața locului au intervenit  21 de pompieri din cadrul Detașamentului Giurgiu cu  trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru salvare de la înălțime și o autospecială de primă intervenție și comandă. În urma incendiului, au ars anexele locuinței pe o suprafață de aproximativ 16 mp., mobilierul din bucătărie și aproximativ 500 kg. de lemne pentru foc. Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum defect sau necurățat corespunzător.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.