Care a fost numărul infracțiunilor comise cu violență, rămase cu autor neidentificat…

0
125

Constant, în ultimii doi ani, se constată o scădere a numărului de infracțiuni comise cu violență pe raza județului nostru, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, transmisă la solicitarea redacției „Jurnal giurgiuvean”.

Astfel, în anul 2017, la nivelul IPJ Giurgiu au fost înregistrate un număr de opt infracțiuni de omor și tentativă de omor, dintre care una a fost, inițial, raportată ca fiind cu AN (autor necunoscut). Ulterior, și în această situație a fost identificat autorul infracțiunii. Tot în același an 2017, numărul violurilor a fost de 59, șapte dintre acestea fiind, inițial, trecute la AN, în final rămânând în lucru un singur dosar. Acestora li se adaugă 29 de infracțiuni de tâlhărie, dintre cele 11 cu AN rămânând în lucru, pentru anul următor, două dosare.

În anul următor, conform aceleiași informări, infracțiunile de omor și tentativă de omor au scăzut la 5, dintre care una singură cu AN, în final autorul acesteia fiind identificat. Infracțiunile de viol au scăzut, în 2018, la 53, cele două dosare care, inițial, aveau autor(i) necunoscut(ți) fiind, în final, rezolvate cu identificarea autorilor. Și numărul tâlhăriilor a scăzut, la 27, din cele 15 care, inițial erau raportate, la final de an rămânând doar două asemenea dosare.