Acasă Actualitate „Caravana de Bine” a Crucii Roșii Române a trecut și prin Vedea

„Caravana de Bine” a Crucii Roșii Române a trecut și prin Vedea

0
„Caravana de Bine” a Crucii Roșii Române a trecut și prin Vedea

Societatea Națională de Cruce Roşie din România a demarat „Caravana de Bine”, un nou proiect umanitar în slujba unui viitor sănătos dedicat persoanelor vulnerabile din mediul rural şi menit să ofere acces la screening medical gratuit pentru depistarea unei game variate de afecţiuni.

Această caravană a ajuns la zilele de 24-25 septembrie şi în județul Giurgiu, mai exact în comuna Vedea, la Școala Gimnazială Vedea, unde o echipă inimoasă alcătuită din medici, asistenţi medicali şi voluntari ai Crucii Roşii Giurgiu au fost prezenţi și au oferit locuitorilor din comunitate posibilitatea de a avea acces la consultații medicale gratuite pentru următoarele specializări:

Cardiologie – EKG

Medicina internă – ecograf

Oftalmologie

Pediatrie

Diabetologie

Măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei.

Astfel, orice copil, bătrân sau tânăr, a putut beneficia de aceste investigații, pentru a depista din timp diverse boli care le pun în pericol sănătatea.

La acest eveniment au fost prezenți și primarul comunei Vedea, Marian Țaga, dar și președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu.

După numărul mare de persoane care au participat la această caravană, putem spune că aceasta s-a bucurat de un real succes.

„În urma examinărilor, tuturor pacienților li s-au eliberat scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, împreună cu recomandările terapeutice care trebuie urmate sub îndrumarea medicului de familie”, ne declara primarul Marian Țaga, prezent și el, alături de personalul medical.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
86 %
3.1kmh
22 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
16 °