„Caravana Culturală Giurgiuveană” a poposit la Școala Gimnazială „Ioan Bădilă” din comuna Malu

0
310

La finele lunii trecute, mai exact joi, 28 aprilie 2022, la Școala Gimnazială „Ioan Bădilă” din comuna Malu, s-a desfășurat sub egida Consiliului Județean Giurgiu „Caravana Culturală Giurgiuveană”. Acțiunea a fost organizată de Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, la eveniment fiind prezenți pe lângă organizatori și președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, primarul comunei Malu, Mirel Jantea, dar și cunoscutul scriitor giurgiuvean de literatură pentru copii, Petre Crăciun.

Acesta a prezentat în fața publicului cele mai recente apariții editoriale și le-a povestit micuților cum s-au născut ideile de a scrie și cum au apărut cărțile sale.

Activitatea a inclus și prezentarea Colecției „Biblioteca Giurgiuveană”, produs premium de nouă ani al Bibliotecii Județene.

Cu aceată ocazie, elevilor clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială „Ioan Bădilă” Malu, pe baza solicitărilor, le-au fost oferite servicii de Bibliotecă Mobilă, facilitându-li-se astfel accesul la carte, lectură şi informare.

Pe lângă această lansare de carte, a avut loc și o expoziție muzeală, ateliere de promovare a tradițiilor populare, ateliere de face-painting și a fost prezentată piesa de teatru „Alexander T., Lupul si cei trei purceluși”.

Atmosfera a fost una de sărbătoare, un adevărat regal feeric pentru copiii comunei Malu, pregătit cu ajutorul instituțiilor de cultură din județul Giurgiu.

(Ana Magheru)