În prezent, 51 de persoane beneficiază de serviciile Cantinei de Ajutor Social din cadrul Direcției de Asistență Socială Giurgiu, ne spunea directorul DAS Giurgiu, Viorica Bănescu.

Dintre acestea, 22 de persoane sunt cazate în Centrul de Primiri în Regim de Urgență, restul de 29 fiind persoane care vin și își ridică singure hrana de la Cantina de Ajutor Social. Dintre acestea, 8 persoane achită 30% din venit, conform Legii nr.208/1997 privind cantinele de ajutor social, 13 persoane beneficiază de ajutor social, 3 persoane nu au deloc venit iar 5 dintre aceștia sunt copii.
În ceea ce privește situația persoanelor cazate în prezent, în Centrul de Primiri, 7 persoane au fost internate la cerere, 14 persoane au fost aduse de Serviciul Județean de Ambulanță Giurgiu și o persoană a fost adusă de către reprezentanții Poliției Locale, mai preciza Viorica Bănescu. 
„Comparativ cu orice altă perioadă a anului, acum, în sezonul rece, și asta se întâmplă în fiecare an, numărul cererilor sau al persoanelor aduse la Centrul de Primiri în Regim de Urgență este în creștere”, ne mai spunea directorul DAS Giurgiu.

(Jurnal)