Canicula din ultimele săptămâni nu a  stagnat activitatea din teren a angajaţilor D.J.T.A.D.J.C.T.

0
142

marius olteanuActivitatea Direcţiei Judeţene de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic (D.J.T.A.D.J.C.T) se desfăşoară, aşa cum ne-am obişnuit, la „foc continuu”, indiferent de condiţiile meteo.

Astfel, în ultimele două săptămâni, ne spunea directorul general Marius Olteanu, serviciul control trafic şi-a intensificat activitatea de verificare a modului de desfăşurare a circulaţiei vehiculelor de mare tonaj (n.red. – peste 12 t) pe drumurile judeţene. Aceasta având în vedere că ne aflăm în plină campanie de recoltare a cerealelor. Deşi prin legea nr. 108/2014 privind transportul rutier de produse agricole vegetale pe drumurile publice, vehiculele care transportă produsele din camp, după recoltare, la punctele de recepţie-depozitare ale unităţilor de procesare, nu mai au obligaţia deţinerii unui tichet de cântar, noi am avut în atenţie şi avem, o limitare a greutăţii totale a vehiculelor, pentru a nu produce deteriorarea covorului asfaltic. Pentru aceasta, echipajele de control trafic au avertizat toţi transportatorii care circulau pe drumurile judeţene şi au fost opriţi pentru control, să încarce vehiculele pe cât posibil în limitele legale de greutate. Unde au fost constatate abateri mari de depăşire, au fost atenţionaţi, sub rezerva aplicării de amenzi, proprietarii loturilor de culturi cu cereale şi responsabilii cu activitatea de transport a societăţilor de transport rutier de marfă.

Prin aceste activităţi am căutat ca prin implicarea serviciului nostru, să nu întârziem procesul de recoltare şi depozitare a cerealelor, dar să  prevenim totodată anumite nereguli care ar putea fi posibile la transportul acestora”, ne mai preciza directorul DJTADJCT.

Cum se desfăşoară circulaţia pe drumurile judeţene pe cod roşu şi portocaliu de căldură

 Referitor la circulaţia pe drumurile judeţene a autovehiculelor cu materiale de balastieră, s-a continuat activitatea cu cele patru echipaje de control, pentru verificarea încadrării în limitele de greutate a transportului acestora.  Astfel, s-a constatat o micşorare a numărului de abateri în ultima perioadă, dar au existat şi excepţii pentru care am aplicat şase sancţiuni contravenţionale (amenzi).

În urma instituirii de către Consiliul Judeţean Giurgiu a restricţiei de circulaţie cauzată de codul roşu şi portocaliu, începând cu data de 30.06.2017. D.J.T.A.D.J.C.T şi-a intensificat activitatea pe toate drumurile judeţene, astfel încât autovehiculele cu o masă maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, să nu circule între orele 12-22 ale zilei. Această decizie a fost impusă  pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat, pe care, din cauza temperaturilor ridicate ale zilei, se pot produce deformări majore, ireversibile, cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutier – ne mai preciza directorul Marius Olteanu.

Referitor la activitatea Serviciului Întreţinere Drumuri şi Poduri, în tot acest timp am continuat lucrările de întreţinere periodice, astfel: pe DJ 412A (Malu Spart – Zorile) am executat plombe asfaltice precum şi completare cu semnalizare rutieră; pe DJ 411 (Singureni) plombe asfaltice, lucrări de marcaje şi semnalizare rutieră; pe DJ 601A ( Bacu-Joiţa) covor asfaltic pe 1,2 km. Totodată se execută lucrări de asigurare a scurgerii apelor, amenajarea de podeţe şi rigole carosabile pe DJ 401 (Vărăşti) şi DJ 412B (Podu’ Ilfovatului).

La finalul informării noastre directorul Marius Olteanu ne-a spus:   Vă vom ţine permanent la curent cu activitatea din cadrul direcţiei noastre. Vă urăm o vară răcoroasă, drum bun şi drumuri bune!

  (Jurnal)