dan_andronic_55488400Miercuri, 26 octombrie, candidații din partea PMP Giurgiu și-au depus candidaturile pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, la Biroul Electoral Județean.
Surpriza a venit însă când președintele partidului, Radu Popa, l-a prezentat pe candidatul numărul unu la Camera Deputaților, în persoana , nimeni altuia decât a lui… Dan Andronic, jurnalist și patron al cotidianului ”Evenimentul Zilei”, despre care se știe că este  inculpat în dosarul fraudei de 135 de milioane de euro cu retrocedări ilegale. Acesta   este  acuzat de , cităm: ”comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, în forma aderării și complicitate la trafic de influență”. Este al doilea dosar deschis de DNA în care Dan Andronic este implicat, după cazul Elena Udrea – Hidroelectrica.
Ieri am primit un telefon de la Traian Băsescu, care m-a întrebat dacă accept locul întâi pe listă la Giurgiu. I-am răspuns – ”Domnule președinte, dacă dumneavoastră credeți că e bine, accept.” Mi-a mai spus – ”Nu te trimit într-un loc ca Harghita sau Covasna, unde să nu ai nicio șansă. Vrei să te bați? Te duci la Giurgiu!” I-am răspuns – ”Domnule președinte, de când mă știți, asta facem, ne batem!” Așa că am venit la Giurgiu, unde vreau să câștigăm, vreau ca PMP să devină un partid important și să intre în Parlament, a declarat Dan Andronic jurnaliștilor locali, după depunerea candidaturii.
Ce știți despre Giurgiu?” – a fost întrebat acesta de jurnaliștii locali. Răspunsul  a căzut sec:  Știu suficient! Am trecut prin Giurgiu de multe ori, am văzut orașul, m-am plimbat prin el… Mi-a creat o imagine care m-a frapat. Am văzut aici, spre exemplu, un bloc cu termopane în față și netencuit în spate. Cam asta ar trebui făcut în Giurgiu , să fie tencuit și ”spatele”!  Oamenii, nu numai din Giurgiu, caută speranța. Dacă le putem oferi acest lucru, bătălia este câștigată, a mai spus Dan Andronic.
În drum spre redacție ne gândeam: Oare din lipsă de ”vip-uri” autohtone , Radu Popa  a ajuns să recurgă la sprijinul unor   venetici,   sau din lipsă  de credibilitate,  n-a reușit  să convingă pe nimeni de pe plan local să-i reprezinte partidul la alegerile din 11 decembrie?
(Teodora Nicolau)